Cyberverzekering voor makelaars en taxateurs

Op de deur van je makelaarskantoor heb je goede sloten. En wellicht ook een alarm, bewakingscamera’s of zelfs rolluiken. Inbrekers komen niet zo snel binnen. Je laat zorgeloos je spullen achter als je naar huis gaat. Maar hoe zit dat online? Weet je zeker dat inbrekers niet binnenkomen? Want wat als zij met de gegevens van je klant(en) aan de haal gaan?

Bescherm je bedrijf tegen aanvallen

Wat is een cyberverzekering?

Een cyberverzekering bestaat uit een aantal onderdelen: aansprakelijkheid, eigen (bedrijfs)schade en incident response. Een cyberverzekering voorziet niet alleen in een financiële compensatie bij schade, maar helpt je bedrijf de schade te beperken als cybercriminelen de systemen aanvallen.

Safe bij een cyberaanval

Wat dekt onze cyberverzekering?

Eerste hulp (incident response) bij een cyberhack wordt vergoed. De verzekeraar schakelt kosteloos een specialist in, afhankelijk van het type hack dat wordt uitgevoerd. Liggen je systemen plat waardoor je omzetverlies lijdt? Omzetderving valt ook onder de dekking. Gaat er iets mis bij Realworks waardoor gegevens van je klanten op straat komen te liggen? Ook deze aansprakelijkheid valt onder de dekking van de cyberverzekering.

Vijf preventieve tips tegen cybercriminaliteit

Zorg ervoor dat je computers goed beveiligd zijn en dat je updates downloadt en installeert

Beveilig je systemen door tweestapsverificatie, dus bijvoorbeeld met wachtwoord én sms

Maak een beveiligingsplan voor gevoelige informatie zoals persoonlijke- en klantgegevens

Bepaal per medewerker autoriteiten en toestemming voor je netwerk en systemen

Bekijk de toegevoegde waarde van een cyberverzekering

Bescherm je bedrijf tegen cybercriminaliteit