Aansprakelijkheids-verzekering voor makelaars en taxateurs

Onze Alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering is speciaal voor NVM-leden en dekt je in tegen de belangrijkste beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsrisico’s. Dus als jij of een van je medewerkers een fout maakt waardoor iemand anders schade lijdt, hoef je je geen zorgen te maken.

Ben je benieuwd in welke gevallen je een aansprakelijkheidsverzekering nodig hebt als makelaar of taxateur?

Verplichte verzekering

De NVM verplicht leden om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Bij ons voldoe je gegarandeerd aan de eisen die de NVM stelt.

Financiële impact

Een foutje van jou of je collega’s kan voor een ander een enorme schadepost betekenen. Wij handelen het juridische gedeelte en een eventuele schade-uitkering af.

Bescherming

Een aanklacht kan veel stress en gedoe opleveren. Je beschermt je tegen (onterechte) aanklachten. In dit soort situaties staan wij je juridisch bij met advies en tijdens het verweer.

Risico's voor makelaars

Aansprakelijkheidsrisico's voor makelaars

Bestemmingsplan
Een koper is verbaasd op het moment dat hij erachter komt dat er ten tijde van de koop een bestemmingsplanwijziging bij de gemeente ter inzage lag. Dit mogelijk nieuwe bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van een vakantiewoning direct in de zichtlijn van zijn woning. Terwijl de koper juist de duurdere woning kocht vanwege het unieke uitzicht. Mogelijk volgt er een claim dat de woning te duur is verkocht. Hiervoor biedt onze Alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering dekking.

Vergunningen
Een makelaar in één van de grote steden geeft bij de koper aan dat de aanleg van een dakterras geen problemen met zich mee zal brengen. Na aankoop van het pand blijkt dat de gemeente hier geen vergunning voor geeft. De koper stelt de makelaar aansprakelijk voor het gemis van het dakterras. Onze Alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering ontzorgt hierbij de makelaar.

Risico's voor taxateurs

Aansprakelijkheidsrisico's voor taxateurs

Taxatie
Het kan voorkomen dat jij of één van je medewerkers een onjuiste taxatie uitvoert door het foutief meten van het aantal m² van een pand. Onze Alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking.

Bestemmingsplan
Een taxateur kan schade veroorzaken doordat de bestemming van de getaxeerde woning niet overeenkomt met het bestemmingsplan. Ook hier zorgt onze Alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering voor een oplossing.

Overige risico's

Waar kun je nog meer aansprakelijk voor worden gesteld?

Werkgeversaansprakelijkheid; aansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen, beroepsziekten en ongevallen in het verkeer, te voet of met de fiets.

Zonnescherm
Een makelaar draait tijdens een bezichtiging een zonnescherm uit. Hij vergeet deze na de bezichtiging weer in te draaien. Door plotseling noodweer waait het zonnescherm stuk. De schade aan het zonnescherm is verzekerd.

Letselschade
Een geïnteresseerde koper let tijdens een rondleiding niet goed op het afstapje en grijpt daardoor de leuning van de trap op de eerste etage mis. Het loopt met een sisser af, hij scheurt zijn enkelbanden. De man is daardoor maandenlang uitgeschakeld als ZZP’er in de bouw. Ontzettend vervelend natuurlijk. Dankzij onze Alles-in-één verzekering hoeft de makelaar zich geen zorgen te maken over de letselschade en de derving van inkomsten als gevolg van het ongeval.

Sleutelclausule: gratis meeverzekerd!

De verzekering biedt dekking voor het verlies van sleutels die de makelaar in beheer heeft van de in de verkoop staande panden.

Verzeker direct je beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid

Binnen 5 minuten geregeld

14 dagen bedenktijd

Aanpasbaar naar jouw situatie