Open menu

Schouten Verzekeringsdienst voor NVM-leden


Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 44 42

De Verzuimregisseur: maximale ondersteuning tijdens het verzuimproces

U kunt als werkgever niet zonder medewerkers. Ziekteverzuim en de kosten hiervan hebben een behoorlijke impact op uw bedrijf. Bij een zieke medewerker betaalt u loonkosten, werkgeverslasten en daarnaast ook nog eens de kosten van een vervanger.

Vanwege de toenemende vraag naar extra ondersteuning in het gehele verzuimproces, hebben we speciaal voor NVM-leden een unieke dienstverlening toegevoegd aan het Verzuimpakket; de Verzuimregisseur.   

Deze dienstverlening is een aanvulling op de arbodienst en helpt u bij vraagstukken rondom wet- en regelgeving, de communicatie met betrokken partijen, het aanvragen van diverse uitkeringen en het omgaan met een zieke medewerker. Met deze dienstverlening gaan wij er samen met u voor zorgen dat u meer grip krijgt op (de kosten van) arbeidsongeschiktheid en verzuim binnen uw bedrijf.

Waar kunnen de Verzuimregisseurs bij helpen?

De Verzuimregisseur is onderdeel van het Verzuimpakket van Schouten Verzekeringsdienst voor de leden van de NVM.

 • Complexe en veranderende wet- en regelgeving.
  Het is bijna onmogelijk voor werkgevers om naast het ondernemen ook nog eens de wet- en regelgeving bij te houden. De Verzuimregisseurs van Schouten Verzekeringsdienst voor de leden van de NVM zijn toegetreden tot het Register van Casemanagers en adviseren dagelijks werkgevers tijdens het verzuimproces waarbij rekening wordt gehouden met de laatste actuele wijzigingen qua wet- en regelgeving.
   
 • Onafhankelijke partij
  De Verzuimregisseurs kijken mee over de schouder van een werkgever bij een verzuimdossier, om erop toe te zien dat alle betrokkene partijen doen wat ze moeten doen. De Verzuimregisseurs nemen hierbij niet de rol over van de arbodienstverlener of de bedrijfsarts, maar helpen u om invulling te geven aan alle verplichtingen die u heeft als uw medewerker ziek is.
   
 • Regelingen
  Om gebruik te maken van regelingen voor een tegemoetkoming is het belangrijk dat u als werkgever weet binnen welk tijdsbestek en waar er een aanvraag ingediend moet worden. Werkgevers hebben dit vaak niet geregeld, daarom kijken de Verzuimregisseurs mee tijdens het verzuimproces. We zorgen ervoor dat u als werkgever precies weet wat er aangeleverd moet worden en wat de deadlines hiervoor zijn. Als u als werkgever te laat een aanvraag indient, dan kunt u later vaak geen aanspraak meer op bepaalde regelingen maken en hierdoor duizenden euro’s mislopen.
   
 • Uitkeringen 
  Het komt nog wel eens voor dat de belastingdienst bij het vaststellen van de hoogte van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas een verkeerde uitkering toewijst. Als de werkgever daar niet scherp op is, kan het zo zijn dat de werkgever ten onrechte betaalt voor uitkeringen die eigenlijk niet doorberekend hadden mogen worden. Het is daarom belangrijk dat u hier als werkgever op tijd bij bent. De Verzuimregisseurs zorgen er daarom ook voor dat u op de hoogte bent van alle deadlines.
   
 • Verplichtingen bij loondoorbetaling

De loondoorbetalingsverplichting van 104 weken gaat tot slot ook samen met verplichtingen, zoals de zes wekelijkse evaluatie over de terugkeer van de medewerker. Hiervoor is input nodig van een bedrijfsarts en allerlei andere specialisten. Onze ervaring leert dat werkgevers vaak goede adviezen krijgen van de bedrijfsarts, maar niet weten wat ze hiermee moeten doen. In dit stadium komen er veel vragen binnen van werkgevers bij onze Verzuimregisseurs. We zijn dan de sparringpartner van de werkgever en bekijken alle mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving: hoe gaan we om met dit dossier? Hoe gaan we om met dit advies van een specialist? Wat is een arbeidsdeskundige?

Bent u benieuwd naar de diensten van De Verzuimregisseur?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Dan kunt u contact met ons opnemen via 010 - 288 46 18 of verzuimregisseur@schoutenzekerheid.nl.

Verzuimpakket

De Verzuimregisseur is onderdeel van het Verzuimpakket. Dit pakket bestaat uit een arbodienst, verzuim-ontzorgverzekering en de Verzuimregisseur. Met het Verzuimpakket heeft u een all-in service, volledige vergoeding van eventuele interventiekosten, beperkt premierisico en poortwachtergarantie. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor uw bedrijf? We maken graag een vrijblijvende offerte op maat!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Speciaal voor NVM-leden hebben wij een complete verzuimaanpak ontwikkeld. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in en onze specialisten nemen contact met u op.

Waar kunnen we u mee helpen?

Verzuimvragen