Open menu

Schouten Verzekeringsdienst voor NVM-leden


Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 44 42

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van NVM beschermt u als makelaar of taxateur tegen de gevolgen van schadeclaims.

Beroepsaansprakelijkheid voor makelaars

U bent verantwoordelijk voor het gehele proces van de aan-en verkoop van een huis. Tijdens dit proces kunnen u of uw medewerkers een fout maken tijdens uw werkzaamheden. De (ver)kopers van een huis kunnen uw makelaarskantoor hiervoor aansprakelijk stellen. In zulke situaties is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor makelaars onmisbaar.

  • Het kan voorkomen dat u of uw medewerkers een onjuiste taxatie uitvoeren door het foutief meten van het aantal m² van een pand.
     
  • Een taxateur kan schade veroorzaken doordat de bestemming van de getaxeerde woning niet overeenkomt met het bestemmingsplan. Een klant kan uw bedrijf aansprakelijk stellen voor dit financieel nadeel.

    Deze kosten zijn gedekt op de BAV, waarvan de dekking speciaal is afgestemd op het specifieke beroepsaansprakelijkheidsrisico van makelaars en taxateurs.

Waarom de beroepsaanspakelijkheidsverzekering

Als u bijvoorbeeld een verkeerd cijfer gebruikt, kan dit verregaande gevolgen hebben wanneer de klant (financiële)schade ondervindt. Bij schade is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Met onze expertise helpen wij u op een snelle en effectieve manier met eventuele geschillen om te gaan. Wij staan u bij als u aansprakelijk wordt gesteld.

Interesse in de beroepssaansprakelijkheidsverzekering?

Bent u makelaar of taxateur en overweegt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten via 010 - 288 44 42 of stuur een e-mail.

Voordelen van de NVM beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als u onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, geniet u van de volgende voordelen:

Ruime verzekerde hoedanigheid;
Ruim dekkingsgebied;
Regeling om het eigen risico te verlagen bij een schikking;
Standaard inloopdekking indien aansluitend elders verzekerd geweest;
Vrijheid hantering leveringsvoorwaarden;
Dekking voor fouten van hulppersonen;
Dekking voor voormalig verzekerden;
Ruime regeling met betrekking tot vergoeding van kosten boven het verzekerde bedrag zoals: Wettelijke rente (zonder aftrek eigen risico), kosten van verweer, schaderegelingskosten, bereddingskosten en reconstructiekosten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Overweegt u om beroepsaansprakelijkheid af te sluiten of wilt u hier meer informatie over? Vul onderstaand formulier in en onze specialist neemt contact met u op. 

Waar kunnen we u mee helpen?Bent u lid van de NVM?