Open menu

Schouten Verzekeringsdienst voor NVM-leden


Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 44 42

Beroepsaansprakelijkheid voor startende makelaars en taxateurs

Om startende makelaars en taxateurs tegemoet te komen bieden wij een speciaal starterstarief aan voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. We hebben een scherp collectief aanbod met unieke dekkingen kunnen realiseren. Bovenop dit scherpe aanbod kunt u de eerste twee jaar nog van een extra starterskorting profiteren.

In welke situaties heeft u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

 • Het kan voorkomen dat u of uw medewerkers een onjuiste taxatie uitvoeren door het foutief meten van het aantal m² van een pand.
   
 • Tijdens het aan-en verkoopproces van een huis kan er een fout worden gemaakt tijdens de werkzaamheden. De (ver)kopers van een huis kunnen uw makelaarskantoor hiervoor aansprakelijk stellen.
   
 • Een taxateur kan schade veroorzaken doordat de bestemming van de getaxeerde woning niet overeenkomt met het bestemmingsplan. Een klant kan uw bedrijf aansprakelijk stellen voor dit financieel nadeel.

  Onder andere in zulke situaties is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor makelaars en taxateurs onmisbaar. Deze kosten zijn gedekt op de BAV, waarvan de dekking speciaal is afgestemd op het specifieke beroepsaansprakelijkheidsrisico van makelaars en taxateurs.

Starterstarief voor NVM-leden

U kunt kiezen voor twee soorten dekkingen. Een beperkte hoedanigheid en een volledig dekking. U ontvangt de eerste twee jaar starterskorting. Vanaf het derde jaar vervalt de starterskorting en ontvangt u het scherpe tarief van het collectieve aanbod wat wij hebben kunnen uitonderhandelen voor makelaars en taxateurs. Onderstaande kortingspercentages komen bovenop de collectiviteitskortingen.

 • Beperkte hoedanigheid - exclusief taxaties en beheer onroerende zaken
  - In het 1e jaar ontvangt u 15% korting.
  - In het 2e jaar ontvangt u 7,5% korting.
   
 • Volledige dekking
  - In het 1e jaar ontvangt u 10% korting.
  - In het 2e jaar ontvangt u 5% korting.

Voordelen van de NVM beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als u onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, geniet u van de volgende voordelen:

Ruime verzekerde hoedanigheid;
Ruim dekkingsgebied;
Regeling om het eigen risico te verlagen bij een schikking;
Standaard inloopdekking indien aansluitend elders verzekerd geweest;
Vrijheid hantering leveringsvoorwaarden;
Dekking voor fouten van hulppersonen;
Dekking voor voormalig verzekerden;
Ruime regeling met betrekking tot vergoeding van kosten boven het verzekerde bedrag zoals: Wettelijke rente (zonder aftrek eigen risico), kosten van verweer, schaderegelingskosten, bereddingskosten en reconstructiekosten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Overweegt u om beroepsaansprakelijkheid af te sluiten of wilt u hier meer informatie over? Vul onderstaand formulier in en onze specialist neemt contact met u op. 

Waar kunnen we u mee helpen?Bent u lid van de NVM?