Open menu

Schouten Verzekeringsdienst voor NVM-leden

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 44 42

Aansprakelijkheid voor makelaars en taxateurs

Hoge kosten bij een kleine schade, zorg dat u hiervoor verzekerd bent!

 
Als NVM-makelaar en ondernemer wilt u bezig zijn met het uitoefenen van uw beroep. Helaas kunt u geconfronteerd worden met de gevolgen van verschillende zakelijke aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsrisico’s. Want wat gebeurt er als een van uw relaties claimt dat u een fout heeft gemaakt, iemand die uw kantoor bezoekt letsel oploopt of uw werknemers in conflict komen? In dit soort situaties helpen onze aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeringen.

Risico's waar mogelijk afdekken

Er zijn veel verschillende vormen van aansprakelijkheid. Denk aan bedrijfsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid, rechtsbijstand en beroepsaansprakelijkheid. Het is belangrijk om al uw aansprakelijkheden in kaart te hebben en waar mogelijk, af te dekken. Sommige risico's kunt u als makelaar en ondernemer zelf dragen, maar dat geldt niet voor het aansprakelijkheidsrisico. Aanspraken van derden kunnen de continuïteit van uw onderneming namelijk ernstig in gevaar brengen. Bovendien neemt de aansprakelijkheid van werkgevers alleen maar toe.

Makelaars aangesloten bij NVM

De NVM is de grootste Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Schoutenverzekeringsdienst voor NVM-leden biedt collectieve verzekeringen tegen een scherpe premie speciaal voor NVM-makelaars. De meeste makelaars zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen (NVM). Als aangesloten makelaars hanteren zij hun bemiddelingsopdrachten vanuit standaardvoorwaarden die in samenwerking met de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis zijn opgesteld.

Aansprakelijkheid tegenover de opdrachtgever

U bent verantwoordelijk voor het gehele proces van de aan-en verkoop van een huis. Tijdens dit proces kunnen u of uw medewerkers een fout maken tijdens uw werkzaamheden. De (ver)kopers van een huis kunnen uw makelaarskantoor hiervoor aansprakelijk stellen. Met onze expertise helpen wij u op een snelle en effectieve manier met eventuele geschillen om te gaan. Wij staan u bij als u aansprakelijk wordt gesteld.

Aansprakelijkheidsverzekeringen voor NVM-leden

Hulp nodig bij het aansprakelijkheidsvraagstuk van uw bedrijf? Neem contact op, we helpen u graag!

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten via 010 - 288 44 42 of stuur ze een e-mail.